С настъпването на глобални здравни кризи и технологичното развитие работата от

...
С настъпването на глобални здравни кризи и технологичното развитие работата от
Коментари Харесай

„За“ и „против“ работата от вкъщи: Нова норма или загуба на продуктивност?

С настъпването на световни здравни рецесии и софтуерното развиване  работата от у дома мина от краткотрайна мярка в евентуално непрекъснато решение за голям брой компании. Този модел на работа носи както обилни преимущества , по този начин и някои провокации.

Работата от у дома предлага опция за гъвкави работни часове , което е изключително потребно за хора със фамилни задължения или самостоятелни желания за работен график.

Спестяването на време и пари , които нормално отиват за превоз до офиса, е един от най-очевидните плюсове. Това може също по този начин да докара до понижена отмалялост и стрес.

Много чиновници регистрират, че работата от вкъщи им оказва помощ да поддържат по-добър баланс сред професионалните отговорности и персоналния живот .

Възможността за организация на работното място по собствен усет може доста да усили удовлетвореността и комфорта при работа .

Липсата на физическа непосредственост с сътрудниците може да докара до възприятие на изолираност и липса на екипна динамичност , което от време на време затруднява съдействието.

Размиването на границите сред персоналното време и работното време постоянно води до работа в ексцентрични часове, което може да провокира стрес и безсилие.

Въпреки че някои хора процъфтяват в домашна среда, други изпитват компликации заради домашни разсейвания или липса на подобаваща работна среда .

Не всеки има достъп до надеждни технологии и високоскоростен интернет в дома си, което може да попречи на връзката и успеваемостта .

Дали работата от у дома ще се утвърди като нова норма или ще бъде възприемана като загуба на работливост зависи от голям брой фактори, в това число бранш, корпоративна просвета и персонални желания . Възлово за триумфа на този модел е фирмите да схванат и адресират характерните потребности на своите чиновници, като обезпечат нужните запаси и поддръжка за ефикасна и приятна работна среда даже от у дома.

„ За “ и „ срещу “ хазартните игри: Как се трансформират от забавление до взаимозависимост

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР